"Dient de HERE met vreugde"
Psalm 100:2

Alphacursus Sionskerk van Mariënberg

Wat is de Alpha-cursus?

Alpha staat voor: Allen die meer willen weten van het christelijk geloof. Mensen van alle leeftijden zijn welkom. Leren en lachen. Je kunt dingen leren over het christelijk geloof en tegelijk plezier hebben samen. Pizza’s of patat. Samen eten geeft mensen de gelegenheid elkaar te leren kennen en vriendschappen te sluiten. Helpen van elkaar. Kleine groepen geven gelegenheid om door te praten over eigen vragen. Alles wat u altijd al wilde weten (en een heleboel meer). Alpha is een plek waar geen enkele vraag wordt gezien als te simpel of te bedreigend.

Voor wie is Alpha?

Alpha is voor iedereen! Speciaal voor: mensen die meer willen weten over het christelijk geloof mensen die pas christen zijn geworden mensen die hun geloof nog eens vanaf het begin willen doordenken

Hoe werkt de Alpha-cursus?

Een Alpha bijeenkomst wordt begonnen met een maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur. In kleine groepen is er gelegenheid om door te praten over alle vragen die de inleiding oproept. Het is een goede manier om vrij snel mensen te leren kennen die (ook) meer willen weten over onderwerpen als: Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus aan het kruis? Waarom zou ik de bijbel lezen? Waarom en hoe kan ik bidden? Wat te denken van de Heilige Geest? Hoe leidt God ons leven? Hoe kan ik het kwade weerstaan? Kan God ook vandaag mensen genezen? Wat heeft de kerk er mee te maken? Wat zijn de kosten? Het cursusmateriaal is gratis. Voor de maaltijden die door een kookteam worden bereid wordt per keer 2 euro gevraagd. Voor het weekend wordt ook een bijdrage gevraagd. Alpha: een kennismaking met het christelijk geloof voor mensen van vandaag.

 

Nieuws

Kerkomroep

Vanaf zondag 4 september 2011 is het mogelijk om thuis de kerkdiensten rechtstreeks te bekijken en te beluisteren via internet. Het enige wat u nodig hebt is een computer met internetverbinding. U kunt inloggen op http://www.kerkomroep.nl . De uitzending begint ongeveer 5 minuten voor aanvang van de dienst. Het kost u niets, de kerk betaald!